Dit recept afdrukken
Dit recept versturen
Voor dit recept stemmen
Dit recept delen
Ingredi├źnten:
  • Bospeen
  • Mais
  • Brocolli

Voor 4 personen :

• 160 g maïs in blik (uitlekgewicht)

• 160 g wortels in blik (uitlekgewicht)

• 160 g broccoli uit de diepvries

of

• 160g macedoine in blik (uitlekgewicht)

• 160 g doperwtjes in blik (uitlekgewicht)

• 1 ui

• 4 eieren

• 2 eetlepels olijfolie

• margarine

• peper en zout

• eventueel enkele plakjes chorizo

.......................................................................................................


Bereidingstijd :

ongeveer 40 minuten (inclusief 15 minuten oventijd)

.......................................................................................................


Bereiding :

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de bevroren broccoli of afgegoten doperwtjes of sperziebonen in een ovenvaste schaal

met een scheutje water en verwarm deze afgedekt 5 minuten op vol vermogen in de

magnetron.

Maak ondertussen de ui schoon en snij deze in stukjes. Verwarm de olie in een braadpan

met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg als de olie warm is de ui toe. Bak de ui in

ongeveer 5 minuten zachtjes glazig. Laat de wortels en de maïs goed uitlekken. Breek de

eieren in een schaal, klop ze met een vork en voeg zout en peper toe. Voeg vervolgens alle

groenten toe aan de uien en bak dit nog 3 minuten. Laat het overtollige vocht weglopen uit

de pan en voeg van het vuur af de eieren toe. Eventueel kunt u enkele in reepjes gesneden

plakjes chorizo erbij doen. Vet een taartvorm met antiaanbaklaag in met margarine en

schenk het mengsel in de vorm. Zet de tortilla 15 minuten in de oven. Haal de tortilla uit de

vorm en serveer deze warm, lauw of koud.