Dit recept afdrukken
Dit recept versturen
Voor dit recept stemmen
Dit recept delen
Ingredi├źnten:
  • Bospeen
  • Doperwten

Voor 4 personen :

• 500 ml groentebouillon (1 bouillonblokje opgelost in 500 ml kokend water)

• 200 g (rondkorrelige) rijst

• 2 eetlepels olie (olijf- of arachideolie)

• 4 dikke plakken gekookte ham

• 1 blik erwtjes en worteltjes van 400 g (280 g uitgelekt gewicht) of 300 g diepgevroren erwtjes en worteltjes die vooraf 10 minuten zijn gekookt in lichtgezouten water

.......................................................................................................


Bereidingstijd :

voorbereiding 10 minuten, bereiding: 15 minuten

.......................................................................................................


Bereiding :

De bouillon opwarmen (of het water opwarmen om er het bouillonblokje in op te lossen).

Verhit de olie in de pan. Bak de rijst 2 minuten in de olie en giet deze nadien over met bouillon. Kook de rijst gedurende 10 minuten met het deksel op de pan. Roer regelmatig om.

Snij intussen de ham in reepjes (of blokjes). Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken.

Voeg de ham en groenten toe als de rijst al het vocht heeft opgenomen. Meng het geheel voorzichtig. Verwarm nog 1 minuut met het deksel op de pan.

Zet het vuur uit. Laat het nog 3 minuten rusten alvorens op te dienen.

Tip: Strooi er geraspte kaas over.