Dit recept afdrukken
Dit recept versturen
Voor dit recept stemmen
Dit recept delen
Ingredi├źnten:
  • Spinazie

INGREDIËNTEN

Voor 6 personen

Voor de cupcakes:
3 eieren 
600 g diepvriesbladspinazie (+ 2 eetlepels olijfolie en 1 geperst teentje knoflook)
250 g zelfrijzend bakmeel
150 g gezouten kwark
12 cl halfvolle melk
9 cl olijfolie 
8 g gist 
6 g zout


Verse kaas met kruiden:
200 g kwark

10 g kleine spinazieblaadjes

30 g vloeibare room
2 eetlepels (2 x 1,5 cl) olijfolie 
25 g veldsla of rucola
2 eetlepels verse bieslook 

2 eetlepels peterselie 
1/2 teentje knoflook 

 

BEREIDING

Bereiding van de cupcakes:

Bereid de spinazie zoals aangegeven, laat deze uitlekken en doe de groenten ongeveer 15 min. opnieuw in een pan met 2 eetlepels olijfolie en een geperst teentje knoflook. Laat het afkoelen.

Meng in een slakom de bloem, gist en kwark.

Klop in een andere slakom de eieren met olijfolie en melk, en voeg er het mengsel uit de andere slakom aan toe (bloem en gist) en de afgekoelde spinazie. Doe de vulling in muffin- of cakevormpjes.
Zet 15 tot 20 min. in de oven op 200°C (de duur hangt af van de grootte van de cupcakes).

 

Verse kruidenkaas maken:
Doe de rucola of veldsla en de kleine spinazieblaadjes samen in de mixer met 2 eetlepels olijfolie (in een kruidenhakker). Giet dit mengsel in een kom met de gezouten kwark, de vloeibare room, een half teentje geperste look, de bieslook en de peterselie. Meng alles goed.

Breng de verse kruidenkaas op smaak en werk eventueel het geheel wat bij met een beetje extra olijfolie.

Leg een stukje verse notenkaas op elke cupcake.