Mei 2012

Pak je vitaminen voordelig met verwerkte groenten!

Groenten bevatten volop belangrijke voedingsstoffen, of ze nu vers zijn, of uit blik, glas en diepvries komen. Na de oogst worden de groenten namelijk direct verwerkt, zodat vitamines en mineralen zoveel mogelijk behouden blijven. Onder de noemer ‘Pak je vitaminen’ brengt het GroentenFruit Bureau vers verwerkte groenten vanaf week 20 opnieuw onder de aandacht van consumenten met  vloerstickers op 300 supermarktvloeren in Nederland en in een radiospot. Met vers verwerkte groenten maak je eenvoudig de lekkerste gerechten.
Zo is het makkelijker elke dag 2 ons groenten te eten. Lekker en gezond.

Consumenten denken vaak dat groenten duur zijn, maar juist seizoensgroenten zijn door het grote aanbod voordelig. En groenten uit blik, glas en diepvries hebben het hele jaar door een stabiele prijs, omdat ze geproduceerd zijn op het moment dat de groenten in het seizoen zijn. Dat geldt niet alleen in Nederland, ook the Department of Agriculture (USDA) kwam tot die conclusie. Dit Amerikaanse ‘Ministerie van Landbouw’ vergeleek de kosten van 94 soorten verse en verwerkte groenten. Per portie varieerden die van enkele tientallen dollarcenten tot circa 2 dollar. Groenten hoeven dus helemaal niet duur te zijn als er bijvoorbeeld gekozen wordt voor seizoensgroenten of verwerkte groenten.

Ook met de voedingswaarden zit het goed

Groenten bevatten volop belangrijke voedingsstoffen, of ze nu vers zijn, uit blik, glas en diepvries. De groenten worden op het juiste moment van rijpheid geoogst en direct na de oogst verwerkt, zodat vitamines en mineralen zoveel mogelijk behouden blijven. Doordat verse groenten thuis nogal eens te lang worden bewaard scoren vers verwerkte groenten soms nog beter, zo is een andere opvallende conclusie uit het Amerikaanse onderzoek.

Uitbreiding website

Op deze website vind je volop informatie over groenten uit blik, glas en diepvries. Onlangs is de website uitgebreid met onder meer video’s van professor Kok en professor Tounain over de relatie tussen het eten van groenten en hart- en vaatziekten en de rol van groenten bij het voorkomen van overgewicht bij kinderen. De nieuwsbrief voor ‘health professionals’ en de poster en folder voor de consument ‘Pak je vitaminen’ zijn op deze website te downloaden. Nieuw is ook een uitgebreide receptenfunctie op de startpagina, waarmee consumenten eenvoudig recepten kunnen vinden met een bepaalde soort verwerkte groenten.

Vers verwerkte groenten, Lekker en Gezond.