Lekker en gezond

c2 Lekker en gezond
Groenten in blik, glas of diepvries bieden verschillende belangrijke voordelen als het gaat om het bereiden en het gebruik ervan.

Snel en eenvoudig
Het bereiden van eten moet tegenwoordig vaak snel en gemakkelijk zijn. Verwerkte groenten bieden hier uitkomst. Het verwarmen van groenten uit blik of glas of het stomen, koken, roerbakken of bereiden in de magnetron van diepvriesgroenten vraagt slechts enkele minuten. Verwerkte groenten lenen zich ook heel goed voor het maken van salades.

Variatie in aanbod en bereiding
Van sperziebonen en spinazie, tot ratatouille en wokgroenten: het aanbod aan blik-, glas- en diepvriesgroenten is ruim en gevarieerd. Bovendien kunnen verwerkte groenten op tal van manieren worden bereid.

Geen afval bij consumptie
Een kilo verwerkte groenten betekent ook daadwerkelijk een kilo eetbare groenten. Groenten uit blik, glas en diepvries hoeven namelijk niet meer geschild of schoongemaakt te worden. Wat wordt gekocht kan ook worden gegeten.

Gemakkelijk doseerbaar
Steeds vaker wordt bij het verpakken van groenten rekening gehouden met de wensen van de consument. Groenten worden aangeboden in grote en kleinere verpakkingseenheden en/of deelblokjes.

Het hele jaar verkrijgbaar
Verwerkte groenten zijn het hele jaar door, in elk seizoen verkrijgbaar.

Oog voor het milieu
Verwerkte groenten worden onder zeer strenge eisen en op milieuvriendelijke wijze geteeld.

Veilig
Groenten in blik, glas of diepvries worden onder strikt hygi├źnische omstandigheden bereid en verpakt. Net als bij verse producten is het belangrijk dat consumenten zorgvuldig met hun levensmiddelen omgaan. Zo moet de inhoud van een geopend blik binnen 48 uur worden geconsumeerd. Bewaren (maximaal 48 uur) dient te gebeuren in een afgesloten bakje in de koelkast. Eenmaal ontdooid kunnen diepvriesgroenten niet meer opnieuw worden ingevroren en moeten ze binnen korte tijd worden geconsumeerd.