Oorzaken lage consumptie

a4
Oorzaken lage consumptie
De te lage consumptie van groenten en fruit is het gevolg van een combinatie van de volgende trends:
-Veranderde voedingsgewoonten: de traditionele maaltijd met aardappels, groenten en vlees wordt steeds vaker vervangen door rijst en pasta's. Gerechten waar in de praktijk veel minder groenten in worden verwerkt.
-Ontbreken van kookkennis om groenten te bereiden.
-Het vooroordeel dat het relatief veel tijd kost om groenten te bereiden en dit bovendien lastig is.
-Er wordt vaker tussendoor gegeten, waardoor de maaltijden een minder belangrijke rol vervullen.

Verwerkte groenten passen echter prima in de huidige levensstijl: gemakkelijk en in korte tijd te bereiden, boordevol belangrijke voedingsstoffen, voldoen aan strenge kwalitatieve eisen en zijn het jaar rond verkrijgbaar.

Verwerkte groenten maken het gemakkelijk meer groenten te eten.

Groenten uit blik, glas of diepvries: gezond en gemakkelijk

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bevatten groenten uit blik, glas en diepvries volop vitamines, mineralen en andere stoffen. Net als vers bereide groenten leveren ze dus belangrijke voedingstoffen voor je lichaam.

Door de snelle verwerking blijven voedingstoffen zoveel mogelijk in de groenten bewaard. In ongeveer vijf uur zijn de groenten verwerkt en verpakt. Verse groenten worden meestal niet direct na het oogsten bereid. Bovendien worden verse groenten thuis regelmatig te lang bewaard en te lang gekookt. Gevolg: verlies van kwaliteit en voedingswaarde.

Groenten uit blik, glas en diepvries bevatten niet alleen volop voedingstoffen, ze zijn ook heel gemakkelijk in gebruik. Ze zijn namelijk al in meer of mindere mate bereid en staan dus in een handomdraai op tafel.